Napovednik dogodkov


Napovednik dogodkov

Izzivi pogledov na prihodnost - 70 let UMAR; 10 april 2017

Priprava napovedi predstavlja pomembna izhodišča za trenutne odločitve podjetij in posameznikov. Zato se jo različne inštitucije za različne namene lotevamo vsaka na svoj način.

Na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj se z napovedovanjem slovenske ekonomske prihodnosti ukvarjamo že 70 let. Ob tej priložnosti si želimo predstaviti naše delo na tem področju ter izzive in tveganja, ki jih pogled v prihodnost prinaša.

OKROGLA MIZA: ponedeljek, 10. april 2017, od 10.30 do 12. ure
Ljubljana (Narodna galerija)

O svojih izkušnjah bomo razpravljali z različnimi inštitucijami, ki se napovedovanja lotevajo z drugačnega zornega kota in z drugimi instrumenti, ob čemer pa cilj ostaja enak – zainteresirano javnost čimbolj uspešno in zanesljivo pripraviti na to, kar prinaša bližnja in nekoliko bolj oddaljena prihodnost. V razpravi bomo tako poleg ekonomskih poskušali predstaviti tudi poglede znanosti in uporabnikov na omenjeno tematiko.

Na okrogli mizi bodo poleg Boštjana Vasleta, direktorja UMAR, sodelovali še Jadran Lenarčič, direktor Inštituta Jožef Štefan, Klemen Bergant, direktor Urada za meteorologijo, Sašo Stanovnik, Alta, in Miha Jenko, novinar časopisne hiše Delo. Okroglo mizo bo povezoval Igor E. Bergant.

Na okrogli mizi bomo spregovorili o načinih vpogleda v prihodnost, ki jih imamo na voljo, razvoju tehnologij, ki nam to omogočajo, uspešnosti našega dela in načrtih za naprej.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Udeležbo na okrogli mizi nam, prosimo, sporočite do četrtka, 6. aprila 2017, in sicer na gp.umar@gov.si ali Sonji Primožič (sonja.primozic@gov.si, 051 676 648), ki je tudi na voljo za dodatne informacije.