Pravna določila

Omejitev odgovornosti

Na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj se trudimo, da uporabnikom svojih spletnih strani zagotovljamo sproti dopolnjene in verodostojne informacije. Kljub temu pa ne odgovarjamo za morebitne pomanjkljivosti ali napake v vsebini. Naša kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake pri informacijah je popolnoma izključena. Ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi jih bil deležen uporabnik zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, če bi se znašle na spletnih straneh. Uporabniku priporočamo, če sprejema pomembno ali celo nepopravljivo odločitev na podlagi podatkov, ki so objavljeni na naših straneh, naj preveri podatke pri pristojnem organu ali v Uradnem listu Republike Slovenije.  

Vsebina na spletni strani UMAR nima narave uradnega dokumenta, razen kadar je to izrecno navedeno.  

UMAR v nobenem primeru ne odgovarja nobenemu uporabniku za nikakršno posredno ali neposredno škodo ali neprijetnosti, zaradi tehničnih težav oziroma nezmožnosti uporabe spletnih strani ali povezav na naših spletnih straneh.  

UMAR si pridržuje pravico, da kadarkoli brez poprejšnjega obvestila spremeni vsebino svojih spletnih strani. Vsebina izjave o omejitvi odgovornosti se lahko kadarkoli spremeni brez vnaprejšnje najave in strinjanja uporabnikov.

Pravica uporabe  

Vse informacije in podobe na teh straneh so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Dokumente, objavljene na teh spletnih straneh, je mogoče reproducirati le v nekomercialne namene, pri tem pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir naveden Urad RS za makroekonomske analize in razvoj.

Varovanje zasebnosti  

UMAR se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.